Geplaatst op: 21-02-2019

Tholen krijgt hotel in pand ABN Amro

THOLEN – In het voormalig pand van ABN AMRO op de hoek van de Kaaij en Brugstraat in Tholen komt een hotel-restaurant. Dat luistert voorlopig naar de naam Hotel Tholen. Eind van het jaar moet het klaar zijn.

Timo van de Kasteele 21-02-19, 13:53 Bron: PZC

Na een lange periode van leegstand, is de verbouwing van het bankkantoor in volle gang. Eigenaar Zuidwest BV laat het omvormen tot hotel-restaurant. Eind van het jaar moet het klaar zijn. ,,Momenteel is gestart met de ruwbouw en krijgt het langzaam vorm”, zegt Rien Tholenaar, die door Zuidwest BV in de hand is genomen voor de woordvoering rondom het bouwproject.

Tegelijkertijd met de verbouwing van het voormalige ABN-AMROkantoor, loopt de zoektocht naar een uitbater, zegt Tholenaar. Is die gevonden, dan volgt de definitieve inrichting. De ruwbouw moet deze zomer klaar zijn. Het pand ondergaat een volledige metamorfose. Met aan de voorzijde een glazen pui met tuindeuren die uitkomen op een terras.

Op de begane grond komt een restaurant met plaats voor 40 gasten. Verdeeld over twee etages komen tien tweepersoons hotelkamers. Tholenaar verwacht veel van een hotel-restaurant op deze plek in Tholen-stad. ,,Het is een unieke locatie aan de rand van de haven.” Een plek waar nog twee restaurants zitten en op loopafstand van het historische centrum.

Met de omvorming tot hotel-restaurant verdwijnt ook de pinautomaat van ABN AMRO aan de Brugstraat. Volgens Tholenaar zijn er in Tholen plannen voor clustering van pinautomaten, zodat alle banken onder één dak komen. Zuidwest BV ontwikkelt naast het hotel-restaurant ook Bedrijvencentrum Tholen.

Meer informatie over het hotelproject volgt binnenkort op www.hoteltholen.nl.